Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilket Sverige vill du ha efter valet?

Valet den 19 september är avgörande. Fler jobb eller fyra år till med ökande klyftor?

Annons

Investeringar i skolan, vården och omsorgen eller fyra år till med stora skattesänkningar, mest för dem som tjänar bäst?

Vi socialdemokrater vill bygga ett möjligheternas land, där var och en, oavsett bakgrund, får möjlighet att växa. Därför sätter vi jobben först. Då växer ekonomin och vi kan anställa fler och höja kvaliteten i skolan och sjukvården. Det går före stora skattesänkningar. Vi går till val att investera minst tolv miljarder kronor mer än regeringen i bättre kvalitet i välfärden. Den konservativa regeringen vill fortsätta att sänka skatten till varje pris. Hittills har man sänkt skatterna med 100 miljarder. Det har fått konsekvenser. Ökade klyftor skadar Sverige allvarligt. Bara under det senaste året har 24 000 jobb inom skolan, vården och omsorgen försvunnit. Svårt sjuka människor, cancersjuka, har slängts ut ur sjukförsäkringen. Arbetslösheten, inte minst bland de unga, når rekordnivåer. Nu har de borgerliga partierna presenterat nya skattesänkningar på ytterligare 100 miljarder. Det motsvarar uppemot var tionde anställd i välfärden. Jag som är frisk och har jobb vill inte ha skattesänkningar på gamla, sjuka, arbetslösas bekostnad! Vilket Sverige vill du ha?

Stefan Skoglund (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel