Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilket blir avtrycket?

Hur vill vi bli ihågkomna? Det kanske inte är den första tanken som slår oss när vi dagligen rusar runt mellan alla måsten och distraktioner, men snälla du, stanna upp en minut och fundera på vad framtida generationer kommer att säga om oss.

Tror du att det blir en hyllning till våra uppfinningar, demokratin, föräldrapenning eller massproduktion? Nej, definitivt inte! Vi kommer att tituleras som de dummaste, grymmaste och mest egoistiska människorna i hela världshistorien.

Ingen civilisation har mer på sitt samvete än vi. Krig, politiska konflikter, avskyvärda arbetsförhållanden, social utslagning, massvält, självmord, fysiska och psykiska sjukdomar, brottslighet, prostitution, utrotning av djur och växtarter, djurplågeri, naturförstöring, stress ..

Orkar du mer! Ska du rusa vidare nu, eller ta ditt ansvar? Då menar jag inte sopsorteringen, utan övergången från ett egocentriskt till ett empatiskt samhällssystem. Vet du inte vad det är? Googla!

Christer Nylander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel