Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilken stämning med Lit é sång

Det började för åtta år sedan när Malin Sandqvist, Lit, skulle göra sitt examensprov vid Primrose musikprogram. Examensprovet skapades i form av ett projekt och Malins val blev en sångkör vars medlemmar till stor del kom från IFK Lits basketlag där Malin var coach.

Annons

Körens första luciatåg i Lits kyrka var 2012 med 19 ungdomar, både killar och tjejer. Det som började för åtta år sedan är nu tradition i Lits kyrka. Kören som väcker stor beundran sjöng i år två kvällar runt lucia med 500 åhörare varje kväll och för det krävs det en stor kyrka. Ett bättre sätt att sjunga in julen på finns nog inte och det med bygdens egna ungdomar och basketcoachen som körledare.

Vid varje luciakonsert samlas det in pengar till Ung Cancer, en organisation vars arbete främst handlar om att stödja alla unga vuxna som tvingas leva med eller nära cancer. Ung Cancer finns när allt förändras i ens liv och har en hjälpande hand på vägen.

Mindre grupper av kören blir också tillfrågade att sjunga, som vid julaftonsbönen i en fullsatt kyrksal i Söre. Alla som var där gick hem med en underbar känsla inombords efter att ha fått lyssna till Jul, jul strålande jul, Decembernatt, Gå inte förbi och som avslutning En stjärna lyser så klar. Vilken stämning!

Sture Björk

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel