Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilken premiärkväll, ÖBS!

Första matchen i nya hemmaborgen – och första segern i Allsvenskan.

– Jag kan inte vara mer nöjd med kvällen, säger Thomas Lilo, tränare i ÖBS efter 3–1 mot Team Hälsingland.

På fredagskvällen spelades den första A-lagsmatchen i bandy vid Östersund Arena. Det var en mäktig, kylslagen inramning med Arctura som tornade upp sig bakom skogen.

Tjejerna, såg till att det första kapitlet i klubbens ny era, blev bästa tänkbara. Seger med två mål, trots att spelet stundtals sviktade.

– Vi börjar bra i både första och andra halvleken, men i vissa stunder blir det stressigt och vi tar fel beslut på isen, säger Thomas Lilo.

Historiens första bandymål vid nya arenan sopades in av Caroline Zackrisson. Ett psykologiskt viktigt mål dessutom. Det kom på hörna alldeles i slutet av första halvlek.

ÖBS satte fart ordentligt i inledningen av andra och 2–0 i 47:e minuten och 3–0 i 60:e. Men sedan höll man faktiskt på att bjuda in Hälsingland i matchen. Tjejerna spelade för svårt på egen planhalva och fick spelvändningar emot sig.

Det var efter en sådan som Hälsingland tilldömdes en straff och kunde skjuta in 3–1 i 71:a minuten. Därefter såg ÖBS sårbara ut i försvaret.

Men ÖBS höll ändå emot i resten av matchen och spelade hem sin första seger.

– Det är mycket historia över den här kvällen. Första matchen här, och första året i Damallsvenskan. Det känns riktigt kul att vi kunde vinna, säger Lilo.