Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilka platsar i Sverige?

Kommentar till Gerhard Carlssons (SD) insändare i LT den 9 oktober.

Annons

Ett par citat ur Sverigedemokraternas principprogram:

”Den viktigaste faktorn i ett tryggt, harmoniskt och solidariskt samhälle är den gemensamma identiteten, vilken i sin tur förutsätter en hög grad av etnisk och kulturell likhet bland befolkningen. Av det följer att den nationalistiska principen – principen om en stat, en nation – är grundläggande för Sverigedemokraternas politik.”

”För att vi ska få en mer fullständig definition av nationen, måste sådant som språk, religion, lojaliteter och ursprung tillfogas. Man ska alltså också kunna känna igen varandra såsom tillhörande samma nation. Nationen utgörs av folket och dess särart.”

Här pratar man alltså om gemensam identitet, om etnisk likhet, man pratar om ursprung och om särart. Utifrån dessa principer platsar inte heller adoptivbarn, kvotflyktingar (flyktingar uttagna av FN-organet UNHCR) i Sverige, alltså inga utomeuropeiska invandrare.

Eva Hillén Ahlström (S), Bräcke

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel