Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilka får julmat i Krokom?

Annons

I morgon ska tillsvidareanställd vårdpersonal inom Krokoms kommun få sin årliga julklapp i form av julbord. Men alla räknas inte dit för har man oturen att vara sjukskriven eller havandeskapsledig under december men arbetat resten av 2008 så har ”cheferna” bestämt att dessa inte får delta. Tidigare timanställda vikarier som inte fått delta i personaltillställningar men som nu blivit tillsvidareanställda får delta även om de bara arbetat en del av 2008. Många arbetskollegor förstår inte hur cheferna kan ha bestämt att bara för att man är frånvarande enligt ovan inte får delta i gemenskapen med de arbetskollegor som man arbetat med under 2008 fram till december.

Snacka om att man stänger ute de som är sjukskrivna precis vid julbordet eller de som inte kan beredas omplacering på grund av graviditet. De flesta av dessa arbetar i arbetslag där man ställer upp för varandra och för brukaren. Men bara för att man inte arbetar vid denna tidpunkt ska man straffas med utanförskap.

Om de är besvikna så kan ni förstå hur man som fackligt aktiv sambo till en av de drabbade blir förbannad när de stänger ute arbetstagaren från sina arbetskollegor.

Tycker företrädare för LSS verksamheten i Krokom ska ta sig en fundering på vad rehabilitering och systematiskt arbetsmiljöarbete innebär för trivsel och kamratanda på jobbet.

Mer läsning

Annons