Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktor har startat atlantrodden

Klockan två på onsdagen, gick startskottet på kanarieön La Gomera och Viktor Mattsson startade resan i roddbåt mot Antigua i Västindien.

– Känns riktigt bra att äntligen få komma i gång, säger hedekillen.

Vi har tidigare berättat om Viktor Mattsson och hans roddkompis Scott Etherington som ska korsa atlanten med roddbåt. En mastodontutmaning som räknas som en av det tuffaste man kan göra. Totalt är det 16 båtar som ställer upp i Talisker Whiskey Atlantic Challenge som tävlingen heter.

– Nu känns det riktigt bra, vi har haft lite krångel med läckande båt och en felaktigt inkopplad vattenrenare. Men det ska vara ordnat nu, säger Viktor när TH pratade med honom tre timmar före start.

De senaste veckorna har han varit i La Gomera och förberett det sista. Men första turen med den nya båten blev ett riktigt bakslag.

– Det var flera hål i den. Vi fick in vatten i massor då den läkte på flera ställen. Framför allt i frontluckan där tillverkarna hade fuskat, säger Viktor.

– Dessutom var den för oss livsviktiga vattenrenaren fel inkopplad.

Efter några intensiva dagar är nu båten iordningställd och allt ska funka. Tävlingen skulle ha startat i måndags men ett ordentligt oväder satte stopp.

– Tur det, alla båtarna hade då blåst in i klipporna, men nu är vädret bra. Förutom att prognoserna säger att vi får motvind de tre första dygnen.

Målet är att klara av den runt 500 mil långa rodden på 60 dagar.

– Jag räknar med att stå på landbacken den 5 februari i Antigua, säger Viktor som vill passa på att hälsa alla här hemma och önskar de övriga deltagarna lycka till.