Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktor blev uppringd av Blocket-skojare – nu vill han varna andra

Kort efter att Viktor Norrman på Frösön lagt ut en blocketannons blir han uppring av en person som säger sig arbeta för sajtens kundtjänst. Han säger att betalningen inte gått igenom men Viktor genomskådar bluffen och vill nu varna andra.

– ­Jag tänkte inte att det var bluffmakeri till en början utan tänkte att det kanske blivit något fel, säger Viktor Norrman.

Att lägga upp annonsen hade dessutom krånglat berättar Viktor. När han först försökte lägga ut den på onsdagskvällen godkändes den inte eftersom det fanns reklamtext med i bilderna något som Blocket inte tillåter.

LÄS OCKSÅ: Misstänkta dieseltjuvar stängdes in och greps av polis

Dagen efter gör han om annonsen och han har precis fått den godkänd när den påstådda kundtjänstmedarbetaren ringer.

– ­Han angav ett nummer jag skulle ringa som lät som det skulle kunna vara ett blocketnummer och så fick jag en sexsiffrig kodsom han sa var personlig, säger Viktor.

Men efter samtalet ser Viktor att hans annons visst ligger ute på sajten och att han fått ett kvitto från Blocket om att betalningen gått igenom. Han inser att han råkat ut för en Blocket-skojare och struntar i att ringa numret. Tio minuter senare ringer personen igen.

– Jag frågade om han var tappad som försöker lura folk på det här sättet men han höll masken och var stenseriös sedan började det balla ut, säger Viktor.

Efter en stunds ifrågasättande börjar personen göra pruttljud.

LÄS OCKSÅ: Lurad bilköpare kräver rättvisa – motorn havererade efter några mil

Enligt Thomas Bäcker, kundsäkerhetschef på Blocket, har personen som ringt försökt få sin egen annons betald av Viktor.

– Anledning till att de gör så är att deras nummer är spärrat från annonsering. Vi kommer aldrig ringa, mejla eller sms:a om betalning, säger Thomas.

Råkar du ut för den här typen av mejl, sms eller samtal är Thomas råd att kontakta Blocket via hemsidan. Genom att den sexsiffriga koden du får kan Blocket spåra annonsen. Kom även ihåg att sajten aldrig ber dig om kortnummer, lösenord eller kontoinformation via mejl, sms eller telefon.

– Blocket kommer aldrig ringa upp dig och be digbetala din annons, säger Thomas.