Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktigt steg för Mötesplats Oviken

Tio miljoner kronor kan vara nyckeln till att skapa Mötesplats Oviken.

Annons

Mötesplats Oviken kommer allt närmare att bli verklighet. Detta efter att Strukturfondspartnerskapet i fredags meddelade de att godkänner ansökan om medfinansiering för en ny mötesplats i Oviken. Nu väntar Ovikenborna på det formella beslutet som ger tio miljoner kronor i stöd för att skapa projektet Mötesplats Oviken.

Arbetet med att skapa en mötesplats i bygden har pågått länge och bygger på samarbete mellan såväl företagare som privatpersoner. Under 2011 genomfördes till exempel ett arbete där 50 ambassadörer besökte alla hushåll i bygden med erbjudande om att få teckna en andel i projektet, motsvarande minst 1000 kronor. En stor andel av befolkningen valde att stötta projektet till ett sammanlagt värde av 1,8 miljoner kronor.

– Ovikens styrka är den starka gemenskap som präglat bygden i generationer. Att nu Mötesplats Oviken förhoppningsvis kan bli verklighet är ett bevis på att man är starkare tillsammans, säger Linnéa Andersson, vd för Mötesplats Oviken, i ett pressmeddelande.

Den nya byggnaden på drygt 2 500 kvadratmeter kommer att innefatta en fullstor allaktivitetshall, gym, bowlingbanor, simhall, relaxavdelning och café. Det är meningen att det första spadtaget för bygget ska tas i mars 2014.

När det formella beslutet är taget planerar bygden att fira med tårta.