Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Viktigt att studsa tillbaka direkt"

9–0 borta mot Sollefteå.
Där har ni ÖIK:s svar på förlusten i helgens seriepremiär.
– Vi höll skärpan på ett bra sätt genom hela matchen, säger tränaren Markus Åkerblom.

Förlusten mot Ö-vik i helgen var precis det ÖIk inte ville ha som avstamp på den här säsongen. Och risken fanns förstås att den bleka insatsen skulle kunna få laget att tvivla på sig själva.

– Vi gjorde en riktig plattmatch mot Ö-vik, och det är klart att det gör att det finns en liten stress även inför en sån här match, säger Åkerblom.

– Men nu fick vi en riktigt bra start. Vi fick ett tidigt power play och kunde göra mål på det. Det var jätteviktigt, sen släppte det.

Men 9–0 blir det ju inte av sig själv, bara för att man får en bra start?

– Nej, så klart. Men vi orkade spela vårt spel hela matchen i dag, vi höll skärpan uppe hela vägen. Och det visar väl periodsiffrorna, målen kom ganska väl fördelade över de tre perioderna, säger Åkerblom.

Hur pass mycket av ett styrkebesked är då 9–0 mot Sollefteå?

– Det här är tredje gången vi möter dem i höst och det var tredje segern, och senast blev det 8–0 ... så det är klart att det här resultatet kanske inte säger så mycket om vår klass.

– Men efter en dålig premiär är det svårt att veta hur man påverkas, man kan antingen bli rädd eller knyta näven i fickan. Nu visade vi i alla fall att det var mer av det senare, och det var viktigt för oss, säger Åkerblom.

Nån som ska framhållas extra?

– Det var jämnt, men samtidigt är det viktigt att killar som Elias Bjuhr, Johan Skiöld och Pontus Dünesius gör mål – det är det de är här för att göra.

– Vill också plussa vårt boxplay som var bra i dag, speciellt är det väl Joel Asp, Olle Fridell, Kristoffer Rödin och Per Tagesson jag vill plussa för där, säger Åkerblom.

Till helgen möter ÖIK Kiruna och Kalix.

Efter den tuffa hemmadubbeln är det nog läge att göra en första bedömning av klassen på vinterns upplaga av ÖIK.