Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktigast för länet

Frågorna som är de viktigaste för länet:

Annons

Hur gör vi för att skapa en hållbar organisation, i stället för att ha åtta kommuner och ett landsting, inom Jämtlands län. Vi måste tänka till, om vi ska leva vidare som eget län?

En sak är klar, kan man tjäna tresiffriga miljonbelopp på att slå samman lönekontoren, till ett, då finns det ingen anledning att vänta. Det är mycket bättre att lägga dessa pengar på sjukvårdspersonal.

Alla onödiga processer inom plankontorens område bevisar att det behövs mer kunnig personal och effektivare organisation, för att ta hänsyn till berördas intressen. Vad kostar alla onödiga processer, inklusive okunniga ombud, för allt som försummas och som kommunerna gör sig skydiga till.

Det bör räcka med 1– 3 kontor inom Jämtlands län och då kan man sparka en del som inte platsar samt ta in kunniga i stället, och slippa konsultkostnader från jurister och arkitekter. Stora pengar.

Förutsatt att de första punkterna accepteras, är det läge för att göra om allt inom länet till en kommun? Vi ska inte bli färre men jobba med det som är viktigast, nämligen vården av en åldrande befolkning.

De organisationer som hämtar stor del av omsättningen i inlandet må lägga sina kontor inom gränserna och inte vid kusten. Det handlar om många som har sina kontor vid kusten.

Detta viktiga är det ingen som talar om inför den 19 september.

 Stig Dahleman, Anhängare av program

– Framtid För Jämtland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel