Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktiga röster

Annons

Den 25 maj, är det val till Europaparlamentet. Många väljare jag pratar med undrar hur EU egentligen påverkar dem och säger sig kunna för lite om EU för att rösta. Men väljarna saknar knappast kunskap om politiken, däremot kanske man har lite dåligt självförtroende när det gäller EU.

Konfliktlinjerna behöver dock inte vara så mycket svårare i EU än i kommunfullmäktige i Östersund. Det jag arbetar med i Europaparlamentet är en effektiv miljöpolitik, mer frihandel och öppnare gränser. Vi moderater håller hårt i skattepengar och bekämpar byråkrati och klåfingrighet, i Bryssel precis som i Sverige. Socialdemokraterna däremot, men höja EU:s budget och kämpade emot en rabatt på Sveriges medlemsavgift. De vill ha EU-skatt och låta Bryssel få makten över svensk arbetsrätt genom ett socialt protokoll. Det kan vi aldrig acceptera.

Oavsett hur långt ifrån Östersund Bryssel ligger är det viktigt vem du röstar på, för 60 procent av besluten i kommunfullmäktige påverkas av besluten i Europaparlamentet.

Christofer Fjellner (M), Europaparlamentariker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel