Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktig miss i Barrows avskedsmatch

Han har varit ÖFK:s största fullträff men sparkade hål i luften när han tog farväl av klubben.
Och tack och lov för det.
– Ja. Jag såg att Dennis sökte mig med passningen ... men jag missade som sagt. Men det var väl bättre att Jamie fick ta det där avslutet, säger Barrow om situationen som gav 1–1 mot Sirius.

Det fanns sannerligen inte mycket att invända på när det gällde inramningen på Jämtkraft Arena i går kväll:

• En glittrande, värmande augustisol.

• 5613 åskådare – många på plats för att vinka av Modou Barrow inför 21-åringens stundande äventyr i Premier League.

Och inte blev det sämre när ÖFK rivstartade – med kvällens huvudperson i centrum. Redan efter 90 sekunder hittade Modou Barrow Brwa Nouri med en snyggt avvägd djupledsboll och vi hade matchens första farlighet.

Innan Sirius ens hade rört bollen.

Medan trafikkaoset ännu rådde i rondellerna runt arenan.

I den åttonde minuten blev det ännu farligare när Nouri serverade Barrow på silverbricka – avslutet i perfektläge smet dock tätt utanför Andreas Anderssons vänstra stolpe.

Men sen stängde Kim Bergstrands Sirius butiken ordentligt.

– Vi lyckades hålla koll på de ytor som ÖFK vill komma åt. Vi gjorde en bra första halvlek, både taktiskt och spelmässigt.

– Och det var väldigt bra att Viktor (Lövgren) fick göra mål också, säger Bergstrand.

Målet kom efter 25 minuter sedan Douglas Bergkvist missat sin stöt mot Moses Ogbu som fick fritt fram på högerkanten. Det hårda passet in i boxen passerade Christer Gustavsson för att nå fram till Lövgren som klippte till på direkten.

Ett bra och tungt skott som i stort sett gick rakt igenom både backen Jonathan Azulay och målvakten Aly Keita.

Efter det var Sirius kontroll ännu markantare – ÖFK hade utan överdrift en del att fundera på i halvtid.

– Sirius är ett väldigt bra lag, 21 poäng på bortaplan säger väl det mesta. I dag var de väldigt svåra att bryta ned, säger ÖFK-tränaren Graham Potter.

– Men jag vill ge killarna beröm för att de fortsatte att nöta på och försöka. Och utan att åka på ett till mål bakåt, den risken är förstås stor i ett sånt läge.

Vad är det som gör att ni till slut får till en ganska markant förändring av matchbilden?

– Vi pressade ju på ännu hårdare på kanterna med Dennis Widgren och Alex Dyer ... och sen gjorde bytena förstås sitt, säger Potter.

– Alexis Mendiola kan ju till exempel vända upp och ned på saker och ting.

Och det gjorde han sannerligen – Mendiola var med sin fräckhet utan tvekan den som fick Sirius lagbygge i svaj.

Men när 1–1 kom var det alltså via Dennis Widgrens snabba vänsterkantsryck och distinkta inlägg – Barrows miss och Jamie Hopcuts fina avslut.

Både Kim Bergstrand och Graham Potter lät relativt nöjda med den delade potten – som väl betyder att båda lagen är med i jakten på topptrion i tabellen.

Nöjd var även Modou Barrow när han summerade sin tid i Östersund.

– Det var en helt fantastisk känsla att kliva av planen där publiken stannat kvar för att tacka mig ... jag vet inte hur jag ska kunna tacka ÖFK och fansen tillräckligt mycket. Den här tiden har betytt oerhört mycket för mig, säger Barrow.

Vad har du för förväntningar på det som väntar, Swansea och Premier League?

– Jag har inga andra förväntningar än att jag ska göra mitt allra bästa och se var det leder, avslutar Modou Barrow.

Graham Potter om 21-åringens framtid:

– Modous allra bästa egenskap är den han visat de senaste veckorna, att han kan fokusera och prestera trots alla rykten och allt som hänt honom.

– Han har gjort ett väldigt stort avtryck i ÖFK, och vad det gäller framtiden ... han har egenskaper vassa nog för att såra lag även på den nivån, säger Potter.