Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vidöppna försvar på Söderstadion

Annons


Sökes: Markeringsspel.

Finnes: Två allsvenska mittenlag med vidöppna försvar.

Malmö FF vann mot Hammarby med hela 6–3.

Nio mål. . . ribbträffar. . . stolpträffar. . . Säsongens sista match på Söderstadion bjöd på det mesta, framför allt tack vare ett obefintligt försvarsspel i den första halvleken. Hammarby- och Malmöspelarna var mer intresserade av att hamna i målprotokollet än att se till att inte släppa in mål. Hammarbytränaren Tony Gustavsson och kollegan i Malmö FF, Roland Nilsson, hade en del att prata om med spelarna i pausen.

-Det var verkligen hela havet stormar i första halvlek. Man kan säga att anfallsspelet var fantastiskt eller försvaret dåligt, sanningen ligger väl någonstans mittemellan, säger Tony Gustavsson.
"Mycket hula-hula"

-Det kändes som att vi hade bytt land och att vi var på Hawaii helt plötsligt, det var mycket hula-hula, spel fram och tillbaka och mål hit och dit. Vi var tvungna att prata om att vi skulle täppa till, framför allt centralt och det lyckades vi med, säger Roland Nilsson.

Malmö utnyttjade framför allt att Hammarby spelade otroligt svagt vid fasta situationer. Fyra av Malmös mål kom på fasta situationer och det var något Gustavsson var allt annat än nöjd med:

-Vi är ängsliga och rädda när bollen kommer in i straffområdet. Att släppa in sex mål på Söderstadion, varav fyra på fasta situationer, är oacceptabelt. Ändå snackade vi inför matchen om att vi skulle spela bra försvar.
"Korpklass"

Trots det stora nederlaget stannade stora delar av Hammarbypubliken kvar för att hylla sina favoriter med taktfasta hejaramsor i många minuter efter det att slutsignalen gått.

-Det var klacken och anfallsspelet som var bra. Men jag stod och skämdes som en hund för att vi inte kunde ge publiken mer, det var fan i mig korpklass på vårt försvar, säger Gustavsson som inte vill säga något om vilka spelare han letar efter till nästa år:

-Jag vet vilka spelartyper som jag vill ha till nästa år och vi är ute och tittar på spelare. Men det är inget jag vill gå ut med förrän jag har pratat med den nya styrelsen och vet vilka resurser som finns.

För Roland Nilsson var det en skön seger. Efter att ha fått utstå tuff kritik tidigare under säsongen har han nu lett sitt lag till fem matcher utan förlust.

-Vi har jobbat vidare med linjen som vi hade när det gick som sämst.. Vi valde att inte göra något mer än att göra det vi höll på med. Det har gett resultat och vi har fått harmoni i laget.
Annons