Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Victoria och Vivi-Anne hittade rätt till slut

De hade en tung start på helgens tävlingar. Men Victoria Jacobsson och stoet Vivi-Anne avslutade snyggt och vann söndagens 1.20-hoppning.
– I dag kändes hon som vanligt, säger Victoria Jacobsson.

Vädret var inte på arrangörerna Brunflo ryttarsällskaps sida när tredagarstävlingen på Östersundstravet avslutades. Den sista dagens hoppningar genomfördes i hällregn.

– Förutom vädret finns det inget att anmärka på. Den här tävlingen har allt som behövs – och lite mer, säger Victoria Jacobsson.

Victoria Jacobsson tävlar för Alsensbygdens kör- och ridklubb. Hon satsar hårt på ridsporten och siktar på att utbilda sig vidare. 16-åriga stoet Vivi-Anne har hon tävlat med sedan 2011. Under våren har hon inte ridit hästen, vilket märktes under helgens tävlingar.

– Det var en dipp första två dagarna. Vi har tappat lite av det vi hade i höstas och det tar tid att få tillbaka, säger Victoria Jacobsson.

I söndagens 1.20-hoppningen var ekipaget mer samspelt. Victoria Jacobsson och Vivi-Anne avrundade helgen på fint sätt genom att vinna klassen enkelt.

– Det kändes bra. Det var ovanligt att hon var som hon var de första två dagarna. Hon är naturligt snabb. Den här gången gick det nästan lite för fort. Jag tappade tyglarna, så det var tur att det inte var fler hinder ,säger Victoria Jacobsson.

Ekipaget har inte så många tävlingar kvar, i sommar ska hästen betäckas.

– Det är lite tråkigt, men det känns som rätt tid. Förhoppningsvis har jag ännu bättre hästar om några år, säger Victoria Jacobsson.

En ryttare som hade fullt upp under helgen var Carolina Määttä från Vännäs. Hon red hela åtta hästar under de tre dagarna.

– Det har gått bra. Det har alltid gått bra när jag har tävlat här, säger Carolina Määttä.

Hon gav stort beröm till tävlingarna i Östersund.

– Det är fantastiska tävlingar, det är väldigt trevligt att vara här.