Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill veta vart pengarna har tagit vägen

Karin Stierna (C), kommunstyrelsens ordförande i Strömsund, fick tillökning i familjen i våras.

Under fullmäktiges sammanträde i februari behandlades Stiernas ansökan om föräldraledigt. Förslaget var att jag skulle utöka min arbetstid med 25 procent och ta över ansvaret som ordförande i kommunstyrelsen och Göran Espmark (C) skulle utöka sin arbetstid lika mycket och ta över ansvaret för teknik- och serviceförvaltningen. De övriga 50 procenten av Stiernas arvoderade tid valde vi att inte fördela. Vår tanke var att vi från politiken också skulle kunna bidra till de stora besparingar vi tidigare lagt på alla förvaltningar. Besparingen för kommunen skulle ha blivit cirka 170 000 kronor.

Under fullmäktigemötet kliver plötsligt Susanne Hansson (S) upp och förslår att den hälft av Stiernas lön som inte fördelats ska ges till Gudrun Hansson (S), under tiden 1 mars till den 31 augusti 2010. Förlaget innebar dessutom att Gudrun inte skulle ha något eget ansvarsområde. Ett mycket märkligt förslag som vi i Alliansen naturligtvis argumenterade emot.

Nu blev det ändå till sist fullmäktiges beslut, eftersom Rättvis Demokrati inte deltog i beslutet. Hade RD röstat emot hade förslaget fallit.

Nu har det gått 6 månader och Hanssons arvoderade ”arbetstid?” är snart slut. Därför tycker jag att det vore på sin plats att Gudrun redovisar vad hon har uträttat för Strömsunds kommun under det här halvåret.

En kort fråga alltså; Vad har skattebetalarna fått tillbaka för Gudruns lön på cirka 22 000 kronor i månaden?

För jag hoppas verkligen att det arbete som är nedlagt har varit för kommunens bästa och inte för den politiska oppositionen eller partiets bästa. Det sista skulle enligt kommunallagen innebära att arvodet då räknas som otillåtet partistöd.

Jan-Olof Andersson (M), kommunalråd, Strömsund

J En kort fråga alltså; Vad har skattebetalarna fått tillbaka för Gudruns lön på cirka 22 000 kronor i månaden?

Jan-Olof Andersson (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel