Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill ha mer ljus

Östersunds kommuns invånare utmärker sig på flera områden i en enkätundersökning gällande kommunens service. För det mesta är man nöjd.

En enkätundersökning gjord av Sveriges kommuner och landsting (SKL) ställer frågor till invånarna om respektive kommuns service. Mer specifikt gäller frågorna gator, parker, vatten och avfall. Östersunds kommun utmärker sig på några av dessa områden.

47 procent av invånarna i kommunen vill enligt undersökningen öka belysningen på gatorna, vilket ligger strax under Hagfors kommun som mäter 50 procent och med det är i topp bland de tillfrågade kommunerna. 2010 gjordes en liknande undersökning, och även då hade Östersunds kommun en hög andel i frågan om belysning.

Förutom detta är Östersundarna ganska nöjda. De som är tillfredsställda med avfallshanteringen är hela 90 procent. Vi har även högst andel av de tillfrågade kommunerna som anser sig vara tillräckligt informerade om hur man sorterar sitt avfall, 94 procent. Samtidigt har vi minst kontakt mellan invånare och kommun vad gäller de två områdena vatten och avfall: 10 procent de senaste tolv månaderna.

Enkäterna svarades på under våren 2013.