Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill ha mer aktivt och uppsökande fältarbete

Svar till Tord Jemteborn, LT 9 september.

Tord, vi har samma mål: barn och unga i Östersund ska inte fara illa på grund av droger! Vi respekterar dig som politiker, men det är kanske att ta sig själv på lite för stort allvar att hävda att majoriteten röstat ned dina motioner och yrkanden bara för att det är du och M som står bakom! Du hävdar med emfas att fältarbetsgruppen ska tillbaka. Vi menar att den har spelat ut sin roll så som man arbetade. Vi vill ha ett mer aktivt och uppsökande fältarbete och ett bredare anslag i det förebyggande arbetet från tidiga insatser i skolan till missbruksvården.

Du skriver att ungdomspolisen gör ett bra arbete, men är begränsade i sitt uppsökande fältarbete. Vi erfar också att polisen inte haft den nytta av fältarbetsgruppen som många av oss förtroendevalda tror. Exempelvis fungerade inte fältarbetarna som de underrättelseagenter om ungdomar med drogrelaterad problematik som polisen kanske önskat. Därmed finns det ingen direkt koppling till hur fältis tidigare jobbade och hur framgångsrika polisen varit i kampen mot drogsituationen i Östersund.

Det förebyggande arbetet vilar dock inte bara på en eller två aktörer. Länet är litet och alla måste vara med i kampen mot droger.

Det är metoderna för att nå målen vi vill ändra på. Vi ser fram emot att länets kommuner och regionen antar den kommande regionala ANDT-strategin som pekar på förebyggande insatser som alla berörda parter, både kommun, polis, länsstyrelse, landsting/region och ideella organisationer måste åta sig att göra.

Vi vill göra det här så bra som möjligt med ett genomtänkt och brett arbete.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel