Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill bygga ett varmare Sverige

Den borgerliga alliansen har bit för bit monterat ner den välfärd som Socialdemokraterna byggt. Så kan vi inte ha det!

Annons

Skattesänkningar har gått före satsningar mot ungdomsarbetslöshet. Sjuka och utförsäkrade hänvisas till försörjningsstöd – trots att de tidigare arbetat och betalat in till den sjukförsäkring som ska hjälpa till när olyckan är framme eller när man drabbas av sjukdom. Moderaterna kallar sjukförsäkringen för bidrag! Med Moderaterna i spetsen har vi fått ett kallare Sverige där den som är frisk och har ett jobb kan leva ett bra liv men på bekostnad av en raserad välfärd där sjuka och arbetslösa inte kan få den hjälp de behöver. Så kan vi inte ha det i fyra år till!

Socialdemokraterna prioriterar jobben, skolan och välfärden. För oss i Strömsunds kommun innebär det till exempel att 1,1 miljoner tillförs förskolan för att kunna hålla nere barngrupperna till max 15 barn per grupp. De lägsta klasserna i skolan skulle i vår kommun få 1,8 miljoner extra för att klasserna inte ska vara så stora. Resurser tillförs för att stärka upp skolan med fler speciallärare. Fyra miljoner kommer att gå till att höja läraryrkets attraktivitet. Strömsunds kommun skulle få 37 traineeplatser inom omsorgen. Vuxenutbildningen skulle öka för dem som vill ändra yrkesinriktning eller läsa vidare i vuxen ålder.

Vi vill bygga ett varmare Sverige där vi hjälps åt och bryr oss om varandra. Ett samhälle där alla får plats och där man inte pekar finger åt grupper som anses tärande. Vi kan bättre!

Susanne Hansson (S)

kommunstyrelsens vice ordförande i Strömsunds kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel