Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi välkomnar Biltema

Mona Modin Tjulin (S) tycker i en artikel att kommunpolitikerna i Östersund måste visa mod. Hon skriver att olika partier ser olika på vad som är utveckling.

Det finns ett antal fakta som är viktiga att klargöra för att förstå de politiska motsättningarna mellan Socialdemokraterna och oss Moderaterna och Folkpartiet. Det socialdemokratiska styret i i rådhuset har en stor ovilja att arbeta öppet och att hitta breda överenskommelser. Detta kan exemplifieras med frågor som senaste arenabygget, tomtaffärer på Stadsdel Norr, barngruppernas storlek i förskolan, skolnedläggningar, vinglandet i hanteringen av Thomée och nedläggning av fältarbetsgruppen mm.

I dessa för Östersund viktiga frågor har Socialdemokraterna med olika stödpartier valt att inte utreda eller blankt säga nej till våra förslag, gett oss bristfällig information, drivit igenom frågorna i fel instans och har genom sin politiska maktposition tondövt kört över oss.

Socialdemokraterna ser nu att nästa monumentprojekt, att med skattepengar flytta betongstationen vid Lillänge, riskerar förlust i kommunfullmäktige. Detta eftersom inte ens majoritetskamraterna i centerpartiet och miljöpartiet är med på noterna.

Då väljer man att rikta udden mot alla förtroendevalda i fullmäktige. Det visar återigen oförmågan hos (S) att samla en bred majoritet runt viktiga frågor för kommunens utveckling. Hot i stället för samarbete!

Att flytta betongstationen med hjälp av skattepengar är knappast den viktigaste frågan för Östersunds utveckling. Det finns massor av redan planlagd mark för handel som ej är utnyttjad. Mark som inte innebär några kommunala kostnader, snarare inkomster. Använd den i stället!

Vi anser att det är långt viktigare att säkerställa trygga äldreboenden, skapa en bra förskola/skola med exempelvis mindre barngrupper, ge bra och rättvisa förutsättningar för ungdomsidrotten, att utveckla kulturen, förbättra företagens möjligheter att etablera sig och expandera och att utveckla Östersund till en året-runt-stad. Östersunds dåliga placering i Näringslivets företagsranking är en viktig väckarklocka.

 Vi är inte mot utveckling av handel och därför stödde vi beslutet om utbyggnad vid kvarteret Släpvagnen (ICA kvantum) i Lillänge vid kommunfullmäktige 29 april. Att däremot satsa  skattepengar på ett köpcentrum är direkt felaktigt. Det har inget med mod att göra. Det är att vara vårslös med våra medborgares skattepengar, som behövs till så mycket annat!

Biltema känner sig så motarbetade i Östersund. Enligt uppgift har de sedan 1995 haft regelbundna kontakter med Annsofie Andersson (S). Första åren då hon var byggnadsnämndens ordförande och de sista 10 åren då hon varit kommunalråd. På 19 år under S-styre har Biltema ej kunnat etablera sig i Östersund och de känner sig motarbetade. Hur förklarar (S) det?

Vi välkomnar Biltema till Östersund!

Vi vill att kommunen omgående erbjuder Biltema den kommunala tomt mittemot Lillänge som nu är klar att bebyggas för handel (som alla utom MP och V röstat för)

Det skulle innebära inkomster till kommunen men inga utgifter för ny förskola, nya rondeller etc som det blir vid byggande på betongstationen. Eftersom det där finns nödvändiga tillstånd kan bygget säkert starta redan efter semestrarna, om Biltema vill det!

Pär Jönsson (M)

Pär Löftstrand (FP)

Jocke Ekroth (M)

Lennart Ledin (FP)

Sven Ringvall (M)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel