Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi utesluter inte en höjning"

Milko kommer höja avräkningspriset på mjölken, kraftigt, enligt uppgifter som LT har fått.

Men Milkos vd Göran Henriksson vill inte kommentera de uppgifterna.

Enligt vad LT erfar kommer Milko om två veckor att avisera en avsevärd höjning av avräkningspriset på mjölken, det pris som bönder får betalt för mjölken de producerar till mejeriet. Orsaken är enligt LT:s uppgifter en överlevnadsstrategi från Milko för att hålla bönderna kvar i organisationen

– Jag har inga kommentarer till det. Det är styrelsen som beslutar om avräkningspriset. Men vi utesluter inte en höjning ganska snart, säger Göran Henriksson, vd för Milko.

Han vill inte heller ge någon kommentar till Milkos ekonomiska möjligheter att i en snar framtid kunna finansiera en höjning.

– Det kan jag inte kommentera. Vi har sagt att vi slutet av oktober ska presentera hur nya Milko ska se ut och presentera en prognos för avräkningspriset, säger Göran Henriksson.

De uppgifter som LT har fått utgår från att bolaget har lyckats sälja in sina produkter i fler affärer och tecknat fler kontrakt med butiker och livsmedelskedjor, och att det är just det som kan finansiera en mer rejäl höjning.