Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi tror på Östersund"

Konkurrensen hårdnar ytterligare på inredningsmarknaden i Östersund.
Ett nytt inredningsvaruhus med 2300 kvadratmeter butiksyta har öppnat i Odenskog.

Bröderna Mattias och Magnus Norén från Umeå har öppnat sitt andra Expovaruhus. De har drivit ett varuhus i Umeå sedan 1996. Det nya varuhuset i Odenskog är 2 300 kvadratmeter stort och elva personer är anställda.

Varför har ni öppnat i Östersund?

– Vi har tittat runt i flera städer och fastnade för Östersund. Vi tror på Östersund som handelsstad och speciellt det här området Odenskog. Vi tror på en framtid här, säger Mattias Norén.

Det finns ett stort antal butiker som riktat in sig på inredning och design i Östersund.

Vad har ni som andra affärer i Östersund saknar?

– Vi har bredd och urval som koncept. Det finns en hel del butiker i centrum med liknande artiklar men ingen stor affär som har ett brett sortiment. Vi har en väldigt stor lokal med en enorm mängd artiklar så vi hoppas att kunderna som kommer hit i dag ska känna att det är hit man åker om man behöver något, säger Mattias Norén.

Varuhuset i Umeå har de haft sedan 1996.

Har ni ytterligare expansionsplaner?

– Vi är en liten organisation. Vår ena driftsansvarige här i Östersund är min son som varit med sedan han var liten. Vi har inte brottom på något sätt utan det får ta den tid det tar. Vi ska få det här att fungera först och främst och nu känner vi oss trygga med den här etableringen, sedan får vi se, säger Mattias Norén.