Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi tar en match i taget"

ÖDFF krossade nästjumbon Ljusdal med 6–0 och befäste serieledningen. Tränaren Peter Andersson väljer att inte titta på tabellen.
– Vi tar en match i taget, säger han.

Det var aldrig något snack när serieledande ÖDFF gästade Ljusdal. Forwarden Frida Sjöberg, som återvände till ÖDFF under säsongen, var på rejält målhumär. Efter 25 minuter hade hon gjort ett äkta hattrick och matchen var avgjord.

– Det var skönt att få stänga matchen på 20 minuter. Vi har pratat i veckan om att de svåra matcherna är de som kommer framöver, säger Peter Andersson.

Tabellen är trevlig läsning för ÖDFF just nu. Eftersom tvåorna Tierp förlorade mot Korsnäs är försprånget just nu sju poäng för ÖDFF. Det kan bli fyra när Täby gästar Ope under söndagen.

Peter Andersson vill inte prata tabelläge än.

– Vi tittar inte så mycket på det. Vi tar en match i taget. Vi vet att om vi är fokuserade har vi alla möjligheter att lyckas. Men om vi slappnar av åker vi dit, det är så många bra lag i den här serien.

Nästa lördag väntar formstarka Huge på hemmaplan och Peter Andersson höjer ett varningens finger för dem.

– Det är ett riktigt bra lag. De har gått starkt hela hösten. Det blir en stenhård match.

Mot Ljusdal, som enligt Peter Andersson "parkerade bussen framför mål" svarade alla ÖDFF-spelare för en gedigen insats.

Ljusdal–ÖDFF 0–6 (0–5)

Mål: Frida Sjöberg 3, Mai, Brigit Reder, Julia Elvbo.