Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi tar djurens parti

Djurens parti vill föra in djurperspektivet i kommunpolitiken. Vi vill bryta köttnormen genom att verka för vegetarisk mat i skolorna, att hobbydödande av djur bekämpas och att kommunen engagerar sig för att skydda de vilda djuren, oavsett om de är sällsynta rovdjur eller vanliga duvor. Dessutom bör katthem stödjas.

Grundvalen för Djurens parti är kärlek till djur och frustration över hur djur behandlas som objekt, som billig råvara i avsaknad av intelligens, känslor och personliga preferenser. Djurens parti tar kampen mot grymhet och likgiltighet mot djur. Tama och vilda djur finns över allt i kommunen, men det tas alldeles för lite hänsyn till dem när byggnader och trafik planeras. En grön stadsmiljö med ett rikt växtliv, utvecklad kollektivtrafik och få bilar gynnar både människor och djur.

Djurens parti hyser stor aktning för deklarationen Earth Charter som har sitt ursprung i ett initiativ från FN. Den används som en utgångspunkt av olika miljö- och naturskyddsorganisationer. Artikel 15 formulerar respekt och medlidande i interaktion med djur som ett viktigt mål att uppnå. Denna deklaration är starkt fokuserad på ett långsiktigt hållbart bruk av naturens resurser.

Med Djurens parti i kommunfullmäktige får djuren en engagerad politisk röst och förutsättningarna stärks att införa fler köttfria dagar i kommunal verksamhet. Det är viktiga steg mot visionen om det vackra, djurvänliga och växtbaserade samhälle där varje husdjur är älskad för sin egen skull och där de vilda djuren värnas och respekteras

Jonas Norberg

Medlem i Djurens parti

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel