Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi stödjer S i Ragunda

Relationen mellan

folkvalda politiker och tjänstemän/kvinnor i kommunerna är mycket viktigt om ansvar ska kunna utkrävas.

Annons

I Ragunda kommun tycks delar av den politiska oppositionen inte kunna skilja på vad som är vad.

Vi är inga försvarare av en trög byråkrati, men en tjänstemannaorganisation måste få vara autonom inom de ramar som politiken bestämmer. Det betyder att vi som politiker inte ska blanda oss i och försöka styra till exempel en pågående utredning. Vi ger politiska direktiv till utredningen och kan kritisera tjänstemännen om de inte följer direktiven. Sedan ska vi ta politisk ställning med utredningen som underlag. Detta innebär också att vi politiker givetvis tar ansvar för att fastställa en personalpolitik men vi är inte chefer med ett direkt arbetsledningsansvar. Detta måste vara kommunchefens uppgift.

Ingen förväntar sig att vare sig tjänstemän eller politiker i alla lägen kommer överens. Däremot så måste det råda ett professionellt förhållande mellan dessa. Detta behövs för att göra en skiljelinje mellan de som beslutar och de som ska utföra besluten. Vår uppmaning är att låta denna inställning finnas även i Ragunda.

Att ifrågasätta för ifrågasättandets skull är inte samma sak som att arbeta för Ragundas bästa något som varje kommunfullmäktigeledamot måste göra.

Att politiker profilerar sig själva på bekostnad av kommunen och den verksamhet som den ska utföra tar vi starkt avstånd från. Politik är att vilja, inte att förlöjliga.

Vi stödjer Socialdemokraterna i Ragunda kommun, som försöker få lite ordning och reda på bilden av kommunen och som försöker hålla i sär vad som är politikens uppgift och vad som tjänstemännen ska göra.

Socialdemokrater i länet

Karin Paulsson, oppositionsråd i Berg, Sven Åke Draxten, kommunalråd i Bräcke, Gottfrid Jonsson, kommunalråd i Härjedalen, Rolf Lilja, oppositionsråd i Krokom, Lennart Oscarsson, oppositionsråd, Strömsund, Gudrun Hansson, kommunalrådskandidat i Strömsund, Anna-Caren Sätherberg, oppositionsråd i Åre, Jens Nilsson, kommunalråd i Östersund, AnnSofie Andersson, kommunalråd i Östersund, Katarina Nyberg-Finn kommunalrådskandidat i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel