Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi som lever ”gott” på sjukersättning

Annons

Nu till sommaren går min senaste sjukersättningsperiod ut och jag kommer med all säkerhet att bli kallad till Alliansens ”arbetslivsintroduktion”. Den enda ersättning man kan få under den är a-kassa, så jag skyndade mig att gå med i Alfa-Kassan för att inte stå helt utan pengar.

Eftersom jag är nybliven medlem och inte har uppfyllt arbetskravet får jag hålla till godo med den lägsta ersättningsnivån 4 200 kr brutto, det blir cirka 2 700 kr efter skatt. Man undrar om Sven-Otto Littorin har sett det här räkneexemplet?

Den ersättning jag har nu (cirka 8 000 kr/mån) är ingen dans på rosor, men nu klarar vi oss i alla fall med ett nödrop. Det kommer vi INTE att göra med Alfa-Kassans ersättning.

Men motgångarna är inte slut här. När jag nu sorteras bort från arbetslivsintroduktionen på grund av att jag inte har någon arbetsförmåga och ska återföras till Försäkringskassan, finns det ingen som helst garanti att jag får tillbaka min ”gamla” ersättning på 8 000 kr.

Jag riskerar att hamna mycket lägre även där.

Är det människor som har instiftat de här reglerna? Vad har jag gjort dem? Jag skadade mig 1993 och har inte blivit frisk, och nu straffas jag för detta. Jag förstår inte vad som håller på att hända i Sverige. Vill man att vi ska ta livet av oss så att de blir av med oss? Det känns så.

Snart desperat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel