Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi ska berätta hur bra vi är"

Bergs kommun behöver en informatör som visar de goda sidorna med kommunen. Det tycker Therese Zetterman (S), som fick igenom sitt förslag i kommunfullmäktige.

– Vi ska berätta hur bra vi är, säger hon.

Årets sista kommunfullmäktige i Bergs kommun behandlade budgeten för 2014. Det mest omdebatterade förslaget i budgeten kom från Therese Zetterman, andre vice ordförande i kommunstyrelsen. Hon har föreslagit att kommunstyrelsens driftbudget tillförs en tjänst som informatör/kommunikatör. Den ska budgeteras med en halv miljon, varav 250 000 kronor förväntas komma från de kommunala bolagen.

Anledningen till att Therese Zetterman vill ha en informatör i kommunen är att hon tror att det kan ha bra effekt för att få folk att flytta in och stanna kvar i Bergs kommun.

– Jag tror stenhårt på att det är attityden i kommunen som skapar klimatet som gör att man vill bo här. Fler invånare ger mer pengar i kommunkassan, mer pengar i kommunkassan skapar bättre förutsättningar för vård, skola och barnomsorg. Jag tror att en informatör/kommunikatör är en billig insats för att det vi redan gör så bra ska få större inverkan i inflyttararbetet, säger Therese Zetterman.

Elise Ryder Wikén (M), tredje vice ordförande i kommunstyrelsen, håller inte med om att en informatör/kommunikatör behövs.

– Therese har rätt i att vi måste visa vad vi är bra på. Om man går in på Bergs hemsida ser man en gruva, är det att visa vad som är bra med Berg – vad som händer om en gruva kommer hit? Man måste fokusera på det positiva, inte presentera skräckscenarion. Men en informatör har vi anställt, minst två gånger, säger Elise Ryder Wikén.

Hon ställde förslaget mot att budgeten också innehåller besparingar på 600 000 inom öppenvårdsverksamheten.

– Jag är oroad att det slår tillbaka på familjers lidande, det har vi inte råd med.

Elise Ryder Wikéns förslag var att budgeten för informatör/kommunikatör och även en PA-konsult, förs över på verksamhetsnämnden så besparingen på öppenvården kan undvikas. Efter omröstning blev de kommunstyrelsens budget som klubbades igenom.