Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi (S)atsar på barn

Annons

När tryggheten försvinner och välfärden utsätts för angrepp är det alltid barnen som drabbas hårdast. Det handlar om barn som föds in och växer upp i ett ekonomiskt utanförskap. Inga barn ska behöva ha det så i vårt Östersund. Därför skrev jag en motion under 2013 med förslaget att vi ska utarbeta en plan mot barnfattigdom i vår kommun. Motionen antogs av kommunfullmäktige och kommer nu vara ett stöd i arbetet med att barnfattigdomen ska minska. Vi Socialdemokrater tycker det är viktigt att satsa på barn och ungdomar, de är en prioriterad målgrupp för oss. Därför väljer vi i majoriteten att satsa på barnen och ungdomarna i våra budgetdirektiv för 2015:

Östersunds kommun garanterar alla barn en förskoleplats om man anmäler sig fyra månader i förväg. Vi bygger ut barnomsorgen på obekväma arbetstider även under 2014. Vår målsättning att det inte ska vara fler än 18 barn i förskolegrupperna kvarstår. Målet för grundskolan är att alla elever ska nå gymnasiebehörighet och uppleva att man lyckas i skolan. Vi avsätter investeringsmedel i budgeten 2015 och 2016 för ombyggnaden av sporthallen för gymnasieskolans behov. Under 2013 och 2014 investerade kommunen 20 miljoner kr för att få ungdomar i arbete. Under 2015 fortsätter vi med våra ungdomsanställningar. Vi har 700 arbetslösa ungdomar som har rätt till en meningsfull sysselsättning. Samarbetet mellan socialtjänsten, skolan och ungdomspolisen ska fortsätta utvecklas. Vi tillför socialnämnden riktade medel på 1,5 miljoner kr för konkreta insatser. Kommunens satsning på områdesutveckling fortsätter nu i Torvalla, Där ska man fortsätta det arbetet som inletts men nu lägga större fokus på ungdomar.

Vi i majoriteten, vill fortsätta arbeta för att Östersunds kommun ska vara en trygg plats för alla barn och unga att bo och växa upp på. Det är så vi bygger ett attraktivt Östersund, genom att ge våra barn och ungdomar de bästa förutsättningarna och trygga uppväxtvillkor.

Marie Olofsson (S)

Kommunfullmäktigeledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons