Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi prioriterar gång- och cykelvägarna"

– Är du bilist kan du uppleva att snöröjningen har blivit sämre. Men det har blivit till det bättre för gångare och cyklister.

Annons

Det säger Kenneth Winterqvist, ansvarig för snöröjningen av totalt 27 mil i Östersunds kommun.

– Vi prioriterar gång- och cykelvägarna före körbanorna. Det är den ändring man har gjort det sista året.

Enligt undersökningen är merparten av kommuninvånarna i Östersund också emot sandning, men där kan inte kommunen rucka på reglerna, enligt Winterqvist.

– Vi har lite sparkåkare som ringer och klagar när vi sandar och vi provar också att ge plats för sparkåkare i ytterområdena. Men cyklisterna vill ju ha sandat och vi är skyldiga att sanda så att ingen halkar och bryter benet.

Hälften av de tillfrågade i undersökningen tycker att kommunen borde satsa mer på gatubelysningen. 47 procent anser att kommunen ska öka resurserna för gatubelysning vilket kan jämföras med 28 procent 2007.

– Jag har mycket samtal när det gäller gatubelysning. Trasiga lampor berör folk väldigt mycket.

För några år sedan släckte kommunen ner belysningen på vissa ställen – ett beslut som vållade stor politisk debatt och där politikerna till slut ändrade sig.

– Nu är det tänt överallt och det finns ingen besparing på det området. Nu byter vi armaturer för att gå ner i watt och tjäna elförbrukning