Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi måste ta kritiken på fullaste allvar”

Fjolårets ekonomi i Strömsund gick ihop totalt sett, men blev ändå ett ämne för en kort debatt när fullmäktige sammanträdde.

Annons

Som LT berättade i går hade revisorerna en hel del kritik att rikta mot hur nämnderna skött sin ekonomi under fjolåret. Socialnämnden och BKU-nämnden redovisade minus 15,7 respektive minus 7,6 miljoner kronor. Även miljö- och byggnämnden och Frostvikens närvårdsnämnd redovisade minussiffror, dock något blygsammare, minus 0,5 miljoner respektive 0,4 miljoner kronor.

I sin helhet slutade dock den kommunala ekonomin på ett litet plusresultat, 2,7 miljoner, och nämndernas ledamöter beviljades ansvarsfrihet.

– Men vi i fullmäktige måste ta den kritik som revisorerna visar på fullaste allvar, sa Jan-Olof Andersson (M), kommunalråd, och fortsatte:

– Som ledamot i en nämnd måste man våga ta svåra beslut även trots att det börjar bli val.

Vänsterpartisten Peter Frost valde att se till helheten, och poängterade att kommunen gjort ett plusresultat totalt sett.

– Tyder inte det på felfördelning av pengarna, så vet inte jag, sa han.

I övrigt blev tisdagens kommunfullmäktige i Strömsund en kort historia, efter dryga en timme var samtliga punkter avklarade och några längre debatter blev det inte.

Taxan för återvinningscentraler kommer nu att justeras och ett personalpolitiskt program antogs.

En fråga bordlades till nästa fullmäktige i juni på Gudrun Hansson (S) initiativ och det var hela länets gemensamma riktlinjer för hur hjälpmedel till funktionshindrade köpas in.