Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi måste framåt, uppåt"

Ope har tröttnat på att kräftgången i division 4.

– Vi vill inte vara där vi är just nu. Vi måste framåt, säger Pär Svens sedan laget värvat sex nya spelare på ett bräde.

Femteplatsen i årets division 4, där man till och med hade Fältjägarna framför sig, har fått Opes herrsektion att reagera.

Man har helt enkelt tröttnat på den nivå som A-laget håller – även om 2012 slutade med andraplats och kvalspel mot division 3.

En ny grupp har bildats, med uppgift att styra upp verksamheten och skapa bästa möjliga lag inför 2014. Det kan behövas eftersom nästa säsong blir extra tuff.

Bara segraren i division 4 har chans att gå upp till trean, men då handlar det om kval, inte direktuppflyttning.

Den nya ledningen av Ope består bland annat av förre tränaren Örjan Olofsson, Claes Jönsson, Jan Edholom, Jerker Norman och Rebuar Bedri, Lars Jonsson och Christian Blad.

Ska "Rebbe" sluta?

– Han har aviserat det, men jag tror inte det sista ordet är sagt, säger Pär Svens, som själv är tillförordnad ordförande i herrsektionen.

Det mest synliga i Opes "nystart" är den rivstart som man gjort när det gäller att hitta ny tränare och nya spelare.

Pär Lindestig ersätter Olofsson och kommer att kampera ihop med Christer Öhlund.

På spelarsidan har Ope gjort klart med hela sex nya spelare. Bröderna Christoffer och Alexander Nilsson Ihrén, samt Jonas Lundqvist från IFK Östersund samt Joacim Bergström, Mergim Krasniq och Igor Murengerantwari, alla ÖFK U.

Räcker det med sex nyförvärv?

– Nej, vi hoppas på fler. Under hösten hade vi en tunn trupp och vi behöver ett tiotal nya spelare, på alla positioner.

Pär Svens är mycket nöjd med hur arbetet har gått så här långt.

– Perfekt att ha tränare klar. Annars blir det moment 22, där alla väntar på vem som ska bli tränare och den aktuelle tränaren vill veta vilka spelare som är klara.

– Dessutom är det väldigt bra att vi fått klart med sex nyförvärv. Alla är unga och ambitiösa och vill träna mycket.

Några spelarförluster är inte definitiva än, men som Pär Svens säger:

– Vi har inte fått klara besked från fjolårets trupp. En del vill se hur deras sociala liv kommer att se ut, hur det blir med skola och jobb.

Ska vi se den här satsningen som en nystart hos Ope?

– Ja, vi hade inget bra år och nu vill vi anstränga oss extra. Vi vill inte vara där vi är. Vi måste framåt, uppåt. Om det sedan blir 2014 är osäkert.