Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi listar! Denna vecka Kristina Ernehed

Kristina Ernehed kommer från Offerdal och bor på Frösön. Hon tycker det här med identitet och sånt som kallas populärkultur är oändligt intressant och älskar tv-serien "Buffy the vampire slayer."

Musik

Höstens låt på repeat: "Alone time" med Explosions in the sky. För två veckor sedan damp den ned i min inbox på Spotify och sedan dess har den gått på repeat. En typisk Kristina-låt skulle jag säga, drömsk, vemodig, upplyftande och vindlande vacker. Som gjord för höstpromenader med andra ord. Kommer från soundtracket till "Prince Avalanche" som går upp på bio i oktober.

Kyrkoval

Använd din makt: demokrati är ju en schysst grej och det är både coolt och roligt att rösta. Dessutom är kyrkan en av få instanser som fortfarande står för och kämpar för solidaritet när resten av det som var vår gemensamma samhällstrygghet fortsätter att avregleras, nedmonteras och säljas ut. I kyrkan ska det finnas plats för alla tycker jag, oavsett vad du tror på eller vem du är. Därför röstar jag. Plus att det är sjukt osexigt att inte bry sig.

Fyrverkeri

Höst: solmagasinet är uppfyllt, badkvoten likaså, armarna fortfarande lite brunare än vanligt. Har nog aldrig känt mig så peppad på höst som efter denna sommar. Och så är det det där med naturen, hur den liksom goes out with a bang. Inte nåt stilla intåg i vintervilan här inte utan ut med alla färger, maxa dofterna och så lite låg sol på det som ger det där magiska ljuset. Så överjordiskt vackert bara att finnas till just nu.