Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi lägger ner butiken innan vi blir sjuka"

De har fått butiken lönsam men priset blev för högt: Nu drar ägarna i bromsen och lägger ner innan de blir sjuka.

Tempo I Hackås har öppet sista dagen på lördag. Eftersom ägarna känner att det inte håller att jobba i den omfattning de gjort blev beslutet till sist oundvikligt, om än motvilligt.

– Förra veckan var jag väldigt nära att gå in i väggen, utan förvarning, och tappade närminnet. Det tog sig uttryck som att jag inte kom ihåg om jag lämnat sonen på dagis eller om han var kvar i bilen, säger Linda Klasson Färdvall som drivit butiken Tempo tillsammans med maken Magnus.

När Linda tittar närmare på arbetsinsatsen har hon och maken jobbat motsvarande två och en halv heltid var i butiken. Förra veckan tog det stopp för dem båda.

– I fredags tog vi beslutet att lägga ner. Det stora bekymret är att om butiken ska fungera kräver det att vi lägger ner så mycket arbete som vi gjort. Personal är dyrt och arbetsgivaravgifterna är åt helsicke för dyra, konstaterar Linda Klasson Färdvall.

Viss extra personal har använts men på minsta nivån för att upprätthålla kontinuitet i verksamheten.

Blev det en övermäktig situation till slut?

– Ja, jag hade önskat att vi sett det tidigare men man tycker att det går bra och kör på som en Duracellkanin. Men den där väggen kommer väldigt snabbt mot en och jag nuddar vid den nu, säger Linda Klasson Färdvall.

– Vi älskar Hackås och att hålla på med det här, men när vi inte ser någon förändring är det bättre att stoppa nu innan vi hamnar på sjukhus.

– Jobbigast är att det känns som om vi sviker bygden.