Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi kommer att titta på det här omgående"

– Vi tar problemen på allvar och självklart ska vi åtgärda det som är fel, säger Mikael Brink, fastighetsförvaltare vid Bräcke kommun.

Mikael Brink vill inte kommentera enskilda hyresgäster men säger efter att ha fått tagit del av klagomålen att flera av dessa uppgifter är nya för honom.

– Vi kommer att göra en felanmälan av det här och besöka lägenheterna, säger han.

Apropå kalluften som sipprar in från Mats Larsson fönster in i lägenheten så säger han att kommunen under 2012 och 2013 har tätat alla fönster i hela lägenhetsbeståndet,

– Det är en inköpt entreprenad och vi har gjort stickprovskontroller men vi kommer att titta på det här igen hos hyresgästen, säger han.

Om problemet med de brummande ventilerna säger han att kommunen bytt alla frånluftsfläktar i alla sina hyresrätter men att statusen ska kollas i Mats Larssons lägenhet.

Att Mats Larssons toalett är för hög för att kunna öppna fönstret eller problemet med lysknappen i köket är inte heller något han känner till.

– Hade jag vetat om flera av dess problem och synpunkter hade vi naturligtvis försökt att åtgärda det.

Vad tänker du om sprickorna i husets fasad som gör att kall luft läcker rakt in i lägenheten som medför att golvet i ett sovrum blir iskallt?

– Spontant undrar jag om det kan handla om en sättning i marken. Vi har en flerårig plan att fasadrenovera våra fastigheter fram till 2018. Men vi kommer självklart titta på det här omgående.