Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi kan inte snacka om att vi gör bra prestationer längre"

IFK fick inte spelet att stämma men såg ändå ut att gå mot tre poäng på Lövsta.
Då smällde Härnösand in kvitteringen på övertid.
– Det är inte bra just nu. Vi får inte ihop det som ett lag, säger Leif Widegren efter 1–1.

Frustrationen var uppenbar efter lördagens möte i division 2. Matchens bästa spelare var allra argast och blev liggande kvar på gräset innan han skrek ut sin frustration.

– Sebastian Lundbäck var ruggigt bra i dag. Han gör en jättematch, berömmer Leif Widegren.

Unge Lundbäck såg i första halvlek till att ordna 1–0 för IFK på straff efter att Grace Tanda blivit nerdragen. Därefter var han genom hela matchen inblandad i farligheter. Brodern Jonathan Lundbäck var också ett ständigt hot. Och det var just genom individuella prestationer som IFK kom fram på offensiv planhalva. Spelet såg inte ut att följa någon idé.

– Vi har inget eget spel just nu. I matchens första 20-25 minuter är det riktigt dåligt, sedan kommer vi in i det lite grann. Men vi gör det ofta alldeles för krångligt, säger Leif Widegren.

– Det räcker inte att vi har duktiga fotbollspelare. Vi måste göra det som ett lag och det gör vi inte nu.

Härnösand är inte i närheten av IFK i skicklighet, men spelade fysiskt och lyckades på så sätt irritera hemmalaget. Bortalaget skapade inte mycket framåt och borde väl inte heller ha fått med sig ett kryss. Men en vasst skruvad frispark på övertid sänkte mörkret över Lövsta.

IFK har nu nio inspelade poäng och parkerar i mitten av tabellen, åtta poäng bakom serieledande Ånge.

Behöver ni gå tillbaka till rittavlan?

– Jag tror att vi måste göra saker betydligt enklare många gånger. Vi kan inte snacka om att vi gör bra prestationer längre. Det spelar ingen roll i den här serien. Nu är vi inne i ett spår där vi inte vinner, det måste vi ändra på.