Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi har väldigt starka guards"

Örebro vill krossa sin vinstnolla i kväll mot Jämtland.

– Vi har väldigt starka guards, säger coachen Panagiotis Nikolaidis.

Annons

Trion Örebro, Jämtland och Nässjö har av de flesta experter tippats som de tre sista lagen i årets Basketliga. Efter fem omgångar verkar det tipset hålla.

Örebro och Nässjö har 0–5 i matcher, Jämtland ståtar med 4–1.

– Det är väl ingen slump om det blir så med tanke på lagens budgetar. Men jag tycker Jämtland har en mycket bra importtrio och Nässjä kommer att bli bättre eftersom. Vi får väl försöka bevisa att de här tipsen är fel, säger Nikolaidis, som tagit över headcoachrollen efter Ivan Stanisak.

Örebro ska absolut inte underskattas. Laget har spelat jämnt mot alla lag hittills, till och med mot Uppsala. Mot Solna var man ytterst nära att vinna i förlängning.

– Det är tidigt på säsongen och alla lag har bra energi och kan matcha upp. Jag tycker också att ligan blivit bättre. Spelarna är bättre.

Örebro verkar klart bättre än i fjol!

– Det är väldigt tidigt på säsongen, men vi är nöjda med våra spelare. Jag tycker vi har träffat bra med våra importer. De är bra karaktärer och lagorienterade. Vi är jättenöjda med det vi har, säger Nikolaidis.

Bästa i Örebro så här långt är kroatiske guarden Mario Pesut. Han spelar med hög energi och har laget i fokus. Hans spel handlar mycket om att ta bollen till korgen,

– Mario har gjort mer poäng än vi trodde. Han är lite av hjärtat i vårt lag.

Vad talar för Örebro i kväll?

– Vi ska försöka prestera bra basket över 40 minuter. Vi har väldigt starka guards (Pesut och Ronald Boggs, en atletisk, vänsterhänt skytt) som vill ta bollen till korgen. Samtidigt är det en svårbedömd match eftersom lagen inte mötts förut.