Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi har så mycket läxor och prov så jag hinner ingenting

Jag har blivit så trött nu efter höstterminen. Vi har haft så mycket läxor och prov att plugga till periodvis. Detta blir speciellt jobbigt för mig och alla andra som satsar på höga betyg.

Under vissa veckor har jag ingen fritid alls, jag har inte tid till att ta hand om min häst och rida, som är det bästa jag vet. Jag tycker att vi elever ska få mindre läxor och mer fritid.

Det sägs att vissa elever som går på läxfria skolor presterar minst lika bra eller till och med bättre än för elever på skolor med mycket läxor. Vissa veckor då det är mycket läxor känner jag mig helt utbränd och hinner inte med alla sysslor jag har som tex att rida eller gå ut med hundarna, vilket jag får stor nytta av senare i livet.

Man kanske kunde förlänga en dag i veckan så man får en timme mer undervisning så man slipper arbeta så mycket hemma. Det kräver kanske också att lärarna får högre lön så dom kan göra sina sysslor också. Så snälla, låt inte skolan ta över vår fritid allt för mycket.

Trött elev

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel