Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi har inte samma toppar i år"

Osäkerhetsfaktorerna finns där när Ås på lördag startar sin fjärde raka elitseriesäsong.
– Ja, vi har inte samma toppar i år. Däremot är laget jämnare, säger Anna-Carin Larsson.

Den mångårige Åsledaren finns med när Ås inleder borta mot Storfors. Dessutom ska hon hjälpa till när B-laget spelar division 2 i Stockholm.

– Vi åker fredag och hämtar upp spelare på Arlanda. Sedan sover vi över i Köping och hämtar andra spelare där. Dessutom ska jag hjälpa till med division 2-laget.

Du behöver lägga dig tidigt i kväll (torsdag), då?

– Ja, ha-ha, lite så. Men som klubb får vi ändå en andhämtningspaus i år eftersom vi har ett lag färre på damsidan.

Nog är hon en sann eldsjäl alltid, denne Larsson. Men hur mycket Ås-hjärta hon än har är hon alltid objektiv i sin bedömning av kvaliteten på elitserielaget.

– Det kommer att bli tufft i höst. Den norra serien är bättre än den södra. Vi skulle behöva någon fler spelare eftersom Chloe (Thomas) ibland är borta på landslagsuppdrag. Vi får titta på nya spelare när fönstret öppnar efter jul, menar Anna-Carin.

Årets uppställning ser ut att ha tappat i toppstatus, men kanske är jämnheten bättre.

Nyförvärvet, 17-åriga finländskan Anna Kirichenko, ersätter Carelyn Cordero som flyttar till Spanien. Hur talangfull hon än är, 17-åringen från Finland, är det magstarkt att tro att hon kan fylla Corderos skor.

Dessutom har Kirichenko varit knäskadad en tid och finns inte med i helgens seriepremiär.

– Hon har kommit i gång och börjat träna och ska vara med i vårt nästa sammandrag.

Chloe Thomas däremot är pålitlig och högkapabel. Walesiskan gjorde ett riktigt gott intryck när hon kom in i Ås i fjol.

Trea är Emelie Fitzgerald och fyra Michelle Quach.

– Michelle har tränat bra, men både hon och Emelie har inte tävlat något på en tid.

Hur ser du på premiären mot Storfors?

– Det är en tuff start. Vi har aldrig vunnit mot Storfors, som bäst har vi fått 5–5. De har fyra duktiga tjejer, varav två defensivspelare. De har en grekiska, en ny rumänska med bra meriter från kadett- och juniorlandslag. Dessutom en norska och en engelska.

Anna-Carin Larsson gillar i alla fall hur nya Pingisligan är utformad. De sämre lagen kommer också ha en möjlighet att gå till SM-slutspel.

– Sportsligt sett är den ändringen jättebra. Om vi hamnar i B-slutspelet har vi ändå chans att nå SM-slutspel. Det ger mer nerv.

Varför har ni ingen hemmamatch i grundserien?

– Det har varit så svårt att få upp alla lag hit under åren och det är inte bra för någon om det bara blir någon match efter en sån lång resa. Därför bestämde vi oss för att ge bort vårt sammandrag. Men vi hoppas få igen det till våren.