Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi har ingenting att dölja

Jag vet inte vem som försett Leif Persson med uppgifter. Uppenbarligen någon som av något skäl utelämnar eller blandar bort siffror. Om Persson vill ha alla siffror på bordet så är han och hans S-kollegor mer än välkomna på ett besök till oss. Vi kan stå för både verksamhet och ekonomi utan att skämmas.

Uppgifterna om vinster och löner tänker jag inte repetera. Av min debattartikel i Länstidningen den 27 oktober framgår en korrekt bild av hur det ser ut i bolaget och för oss ägare personligen. Leif Persson bör läsa den, där redovisas allt. Vi står för det.

Däremot finns det skäl att redovisa fakta kopplat till de antydningar som görs om förmånliga villkor för Nya Närvårdens etablering i Hoting.

Sanningen om investeringarna i Hoting: Landstinget tog med sig den mest värdefulla utrustningen, vi fick köpa resten för 80 000 kronor. Därför fick vi investera ytterligare 370 000 kronor i ny utrustning.

Sanningen om hyran: Hyra har vi betalat till JLL sedan dag 1. Hittills 1 050 000 kronor. 975 kronor kvadraten vilket är exakt samma summa som Landstinget interndebiterar sig själva.

Sanningen om övertagna patienter: Några passivt listade patienter tog vi inte alls över. Alla patienter i NNV har listat sig själva genom aktivt val personligen eller via blankett. Det gäller för Strömsund, Hoting och Hammerdal. I Hoting och Hammerdal har vi 90 procent av befolkningen som valt oss aktivt. Tittar man på hela kommunen är nära hälften av befolkningen listad hos NNV. Alla genom eget val.

Vi har alltså inte haft en enda automatisk krona för patienter som förts över.

Alla som inte aktivt valde oss i Hoting fördes över till Backe HC, som sedan startade filial i Hoting tvärs över gatan från oss där landstinget hyrde ny lokal av Strömsunds kommun.

Jag vet ärligt talat inte vad motivet är att antyda felaktigheter eller tveksamheter runt vår ekonomi och våra villkor. Det vore synnerligen olyckligt om det är den här typen av uppgifter som ligger bakom de politiska förslag till nya villkor för hälsovalet som just nu diskuteras. Kan jag bidra till bättre klarhet och korrekta fakta så ska jag göra mitt yttersta. Vi kan stå för allt och är stolta över vår verksamhet.

Hans Boberg

VD Nya Närvården.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel