Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi har goda grannar

Det kan ibland var svårt för oss svenskar att riktigt förstå ukrainarnas frustration över Rysslands annektering av Krim. Jag skulle vilja dra en parallell:

Tänk dig om Danmark plötsligt fick för sig att: "I Skåne pratar ju nästan alla danska, så vad är mer naturligt än att Skåne tillhör Danmark? Då skulle vi också kunna få full kontroll över äppelmusttillverkningen".

Och så kör man ett antal tanks över Öresundsbron och ställer upp dem på Möllevångstorget i Malmö.

I Norge kommer man på att för många år sedan var ju Jämtland norskt! "Då är det ju inte mer än rätt att vi införlivar Jämtland med Norge, för då får vi full kontroll över alla skidturister i Åre".

Och så kör dom över ett gäng tanks och ställer upp dem på Stortorget i Östersund.

Nu förstår ni kanske lite bättre hur ukrainarna känner sig?

Nä, vi skall vara glada att vi har så trevliga grannar som vi har!

Danskarna kan få behålla Bornholm , så åker vi gärna dit för att få dricka lite gott öl på något mikrobryggeri, Norrmännen kan få behålla Trondheim, även om vi skulle ha stor nytta av en Atlanthamn till förutom Narvik, och Finnarna, ja pris vare Finnarna! Vi annekterar inte norra Finland, utan låter dem få fortsätta och tro att tomten bor i Rovaniemi, fast alla vi andra vet ju, att tomten bor i Mora!

Det känns tryggt att ha Finland mellan oss och Ryska gränsen, Det har inte Ukraina!

Ja, jag vill leva, jag vill dö i trygga Norden!

Curt-L. Wiklund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel