Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi har en tro i årets lag"

Fjärde raka segern och upp i serieledning. Här kommer förklaringen:
– Vi har en mycket bra kemi och tro i årets lag, säger Melinda Ingalls.

Den tuffa och okomplicerade mittfältaren från USA var banans överlägset bästa spelare. Ingalls sprang mest och vann flest närkamper, inte minst i luftrummet. Kanske hade hon även mest boll.

Vi kan också uttrycka det så här: Ingalls spelade på en nivå klart högre än alla andra spelare. Det var elitettaklass över henne.

Kanske hade Melinda spelat i Elitettan i dag om hon inte trivts så bra i Östersund.

– Jag hade flera anbud, men mitt hjärta är här. Jag älskar det här laget.

Är serieseger och sedan ett lyckat kvalspel det enda som gäller för dig och er i år?

– Nä, det är inte det enda, men vi vill det. Alla i laget förväntar sig att vi ska göra vårt yttersta för att lyckas. En stor anledning till att jag kom tillbaka var att jag tror att vi kan gå hela vägen.

Helt klart finns det en "feel-good-factor" i ÖDFF. Luriga Ljusdal blev en munsbit. Hälsingelaget var flera nummer för litet och ÖDFF borde ha vunnit med större siffror.

Den fysiska faktorn skilde mest av allt. ÖDFF-spelarna "gick dit" i närkamperna och var nästan alltid etta på bollen.

– Vi visste att deras nummer 100 var farlig, att hon gjort många mål på försäsongen. Men hon försvann under matchen. Det blev enklare än jag hade trott.

Förutom Melinda Ingalls var tvåmålsskytten Taiwo Adeshigbin den spelare som vi lade extra mycket märke till. Taiwo är ingen djupledsraket, däremot en fysiskt och utmärkt targetspelare som fångar in bollen bra och som sätter sina medspelare i arbete.

Om du jämför årets lag med fjolårets?

– Vi har en mycket bra kemi i år och en bra ålderspyramid. Vi har sex nya amerikanskor i laget och vi alla är starka personligheter. Vi ger varandra energi och underifrån har vi många yngre spelare med så mycket positivitet och hunger.