Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi har bara fem år

I LT den 29 juli skriver Ingegerd Fjällgärde, Sverigedemokrat från Härjedalen bland annat att vi i Miljöpartiet hatar bilar. Hon har totalt missuppfattat Miljöpartiets politik. Vi har inget emot elbilar, biogasbilar och annat som inte påverkar klimatet. Det vi hatar är växthusgaser.

Lennart Olsson, professor i Geografi är medförfattare till den FN-rapport som nyligen publicerades. Han anser att klimateffekterna kan begränsas men vi har högst fem år på oss. Även om de klimateffekter som antas drabba Sverige gör livet besvärligare så verkar det bli möjligt att bo kvar i Norrland. Andra delar av världen kommer att översvämmas och som vi redan nu ser drabbas särskilt fattiga Afrika av torka, missväxt och svältkatastrofer. Holland hamnar förmodligen under vatten och det kanske inte är en slump att många Holländare sökt sig till Sverige. Om vi ska ha en chans att stoppa den destruktiva utvecklingen måste vi ställa om nu. Bl.a. genom att komma bort från oljeberoendet.

Vi kommer att få massor av klimatflyktingar som vi inte kan skicka hem. Hur har ni tänkt att vi ska hjälpa dem?

Inger Paulsson och Greger Rönnqvist, (MP) i Strömsund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel