Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi har aldrig haft en så proffsig vård som i dag

Visst kan man ha kritiska åsikter om länets sjukvård. Den har sina brister i vissa områden och specialiteter. Den har även viss brist på personal. Helt klart är det så. Men i ärlighetens namn så har vi aldrig haft en så effektiv, beprövad och proffsig vård som i dag. Jag själv har varit med rent historiskt inom vården sedan jag var 16 år, då jag fick min reumatiska sjukdom Bechterews sjukdom (ankyloserande spondylit). Ser jag då tillbaka till 1976 så har det skett en rent fantastisk utveckling i vård och rehabilitering i det här länet.

Jämtlands läns landsting är ett landsting som ser till att bland andra jag med flera har biologiska läkemedel att tacka för att vi slipper gå med värk och smärta i onödan. Vi kan klara av vår vardag betydligt bättre nu än för 30 år sedan. Under åren som gått har jag dragit på mig ett antal andra sjukdomstillstånd, som även de har tagits hand om ett föredömligt sätt av den fantastiska personalen som är till för oss patienter. Men man ska ha klart för sig att utan rätt prioriteringar från landstingsledningen så hade kanske inte den här vården funnits. Vi har flera landsting i vårt land som har ett större moras i sin ekonomi, och dessutom en riktigt usel vård för sin befolkning, där deras prioriteringar slagit helt fel och patienterna drabbas oerhört mycket.

Därför ser jag med tillfredsställelse på den trots allt goda utvecklingen hos oss. Slutligen hoppas jag att ni som läser den här insändaren, har i åtanke att se till helheten i politiken. De olika nivåerna påverkar varandra, och vi behöver en ledning som inser att vården behöver mer resurser, inte mindre. Till de politiska partierna i Landstinget skickar jag med en vädjan: Var gärna osams i olika frågor, men se till patientens väl och ve i första hand, och inte minst se verksamheten ur patientperspektivet. Kommer ni dithän då har ni kommit långt i en verksamhet som redan kommit långt trots en rätt trasslig ekonomi.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel