Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi gillar också olika

Vi Sverigedemokrater har genomgått en turbulent valrörelse.

Våra möten har störts så att inte ens polisen kunnat skydda oss. Media har frågat våra etablerade partier hur de ska göra för att hålla oss utanför riksdagen.

Alla partier säger sig vägra samarbeta med oss. Våra representanter blir nedsättande beskrivna och till och med misshandlade.

Våra politiska åsikter framställs som rasistiska fastän lagstiftningen ger skydd mot rasism och hets mot folkgrupp. Hets mot folkgrupp är straffbart med undantag för hets mot Sverigedemokrater.

Plötsligt i direkt anslutning till valutgången uppstår en rörelse: ”Vi gillar olika”. Man blir rörd till tårar. Runt om i landet anordnas demonstrationer och upprop för att motverka intolerans. I det upplysta Sverige ställer massor av människor upp för vår demokratiska rätt att uttrycka våra åsikter.

Detta trots att vi bara har stöd av drygt var 20:e svensk och de andra politiska partierna och media fortfarande uttrycker sig nedsättande om oss.

I Aftonbladets kampanj har nästan 500 000 människor visat sitt stöd för ”Vi gillar olika”.

I Sverige kan vi lita på de demokratiska krafterna. Vi är ännu är ett litet parti, men det enda som vill förlägga biståndet nära flyktingkällan.

Det innebär att vi gått tvärs emot alla övriga partier som ger uttryck för avsky för vår politik. Vi är i den frågan väldigt olika men känner starkt av demonstranternas stöd för vår demokratiska rätt.

Vi måste fortsätta stödja ”Vi gillar olika” för att markera att intolerans mot politiska åsikter är ett hinder för att vi fortsatt ska kunna betrakta oss som en demokratisk stat.

Hoppas att jag inte fått något om bakfoten.

Gerhard Carlsson (SD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel