Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi fortsätter att utveckla Östersund

Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har den senaste mandatperioden framgångsrikt styrt Östersunds kommun.

Annons

 Trots djup global finanskris med efterföljande lågkonjunktur, så har vi klarat att investera stort i utveckling för Östersunds kommun, utan att för den skull tumma på kvalitén i kärnverksamhet; skola, vård och omsorg. Sedan 2007 har det investerats ca 300 miljoner i förskolor och äldreboenden. I Veckans Affärers ranking av Sveriges kommuner efter bäst förutsättningar att klara sig efter lågkonjunkturen hamnar Östersund på nionde plats tack vare en ansvarsfullt skött ekonomi genom krisen.

I SCB-undersökningen anger medborgarna Östersund som en bra plats att leva och bo på.

Nu vill vi rödgröna partier gå vidare och utveckla Östersund ännu mer inom flera områden. Vi blev i våras utsedda till ”Bästa klimatkommun” av Svenska Naturskyddsföreningen, och det tack vare ett målmedvetet arbete att fasa ut fossila bränslen och bygga ut förnybart.

Nu satsar vi på att ytterligare minska koldioxidutsläpp från trafiken.

Inom några år kommer flera biogasbussar att rulla på Östersunds gator och vägar, och det kommer att finnas fler ställen att tanka förnybart på. Green High-way som testarena för nya miljöfordon är en lyckad satsning som ger jobb i Östersund.

Biogassatsningen tillsammans med Sundsvall kommer att ge oss fordonsgas av våra hushållssopor. En vinst för både kommunen och klimatet.

Vi fortsätter att investera i våra unga i kommunen. Redan i dag lägger vi ca 20 miljoner kronor per år på fritidsgårdar, feriearbeten, Navigatorcentrum och Mötesplatser Unga. Kommande mandatperiod fortsätter vi med den satsningen och lite till. Investeringen i ett nytt gymnasiecampus kommer att ge Östersund och Jämtlands gymnasieförbund en toppmodern skola som klarar alla krav som ställs på skolan i dag.

Mötesplatser Unga, där ungdomar själva styr verksamheten, har visat sig vara ett bra sätt att få unga att engagera sig mer i sin fritid, kommer vi att fortsätta med under nästa mandatperiod. Vår målsättning är också att de som önskar feriepraktik under sommaren också ska få det.

Sedan 2006 har det byggts över 300 villor i kommunen och närmare 300 lägenheter är färdigställda inom en snar framtid. Men bostadsbyggandet måste öka, och de närmaste fem åren kommer Östersundsbostäder att bygga 500 hyresrätter. Ett viktigt tillskott på bostadsmarknaden, inte minst för våra studenter och ungdomar som söker bostad.

Vi rödgröna tänker fortsätta att utveckla Östersund till en ännu mer attraktiv kommun för boende och besökare.

Med kontroll på ekonomin har vi råd att satsa framåt.

AnnSofie Andersson

Socialdemokraterna

Stefan Konradsson

Vänsterpartiet

Karin Thomasson

Miljöpartiet de Gröna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel