Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi fördömer trakasserierna

De sju partierna i nuvarande kommunfullmäktige tar starkt avstånd från söndagskvällens trakasserier mot de asylsökande som kommit till Frösö Park.

Vi beklagar djupt att oskyldiga människor utsätts för sådan mobbning.

De asylsökande skall ha rätt att känna sig trygga, få respekt och medkänsla i en utsatt situation.

Vår lagstiftning utgår från att alla skall känna sig trygga och få den hjälp och samhällsservice de har rätt till. Dessa kränkningar går stick i stäv mot den gemensamma värdegrund som kommunen antagit när det gäller integrationsfrågorna. Vi utgår från en samhällsgemenskap med samhällets mångfald som grund, som kännetecknas av ömsesidig respekt mellan medborgarna och ett samhälle fritt från diskriminering.

Vår ambition är i stället att förebygga och motverka diskriminering, främlingsfientlighet och rasism i vår kommun.

De asylsökande har rätt att få sin sak prövad i enlighet med svensk lagstiftning och utan att trakasseras under tiden. Rasism skall inte få fäste i vår kommun. Vi vet att medborgarna i Östersund vill att vår stad skall förknippas med medmänsklighet och empati, inte med främlingsfientlighet och brist på medkänsla.

Vi hoppas och tror att alla goda krafter i vårt län vill hjälpas åt i det arbetet.

AnnSofie Andersson (S), Pär Jönsson (M), Carina Zetterström (C), Karin Thomasson(MP), Stefan Konradsson (V), Pär Löfstrand (FP), Emanuel Sandberg (KD)

v

J De asylsökande skall ha rätt att känna sig trygga, få respekt och medkänsla i en utsatt situation.

AnnSofie Andersson (S), Pär Jönsson (M), Carina Zetterström (C), Karin Thomasson(MP), Stefan Konradsson (V), Pär Löfstrand (FP), Emanuel Sandberg (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel