Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi blev tagna på sängen"

Dagen efter att Östersunds nya skolutredning presenterades råder det besvikelse och förvåning i Bringåsen.

Annons

Barn- och utbildningsförvaltningen föreslår att skolan i byn läggs ned och att barnen bussas till Treälvsskolan i Lit. Förskolebarnen föreslås dock få stanna kvar.

– Vi blev verkligen överraskade, ja vi blev tagna på sängen helt enkelt. Det var många år sedan Bringåsens skola var på förslag att läggas ned, säger Carina Moverare och Maria Pettersson, båda lärare i 4-5:an.

Skolan, som är pittoreskt belägen mitt i byn med skogen runt hörnet, har i dag cirka 50 elever från förskoleklass till 5:an och barnkullarna ser dessutom ut att öka de närmsta åren. Byn ligger på pendlingsavstånd till stan och det råder inflyttning både i Bringåsen samt i Lillsjöhögen, som också ingår i skolans upptagningsområde.

– Det är fullt i förskolan här just nu, säger de.

Personalen på skolan och eleverna och deras föräldrar fick beskedet om skolutredningen i måndags.

– Alla har blivit förvånade och det är klart att det finns en oro. Barnen hade lite frågor när de kom till skolan i morse, säger Maria Pettersson.

– Vi har förklarat för dem att det är ett förslag än så länge som politikerna ska ta ställning till och att inget beslut är fattat än. Och viktigast för oss nu är att vi får arbetsro under tiden så att vi kan jobba på, säger Carina Moverare.