Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi blev inbjudna – sedan ändrade de sig"

Piratpartiets EU-ledamot Amelia Andersdotter besökte Östersund på torsdagen.
Samma dag som partiet stängdes ute från EU-debatt i Sporthallen.
– Vi har tidigare blivit inbjudna men sedan ändrade de sig, säger Amelia Andersdotter som också sågar andra partiers engagemang i EU-valet.

På torsdagen besökte Piratpartiets EU-ledamot Amelia Andersdotter Östersund för att träffa väljare inför EU-valet. Länstidningen träffar henne på Törners café på Storgatan. Bara ett par hundra meter bort har någon timme tidigare EU-valsdebatt anordnats i Sporthallen utan Piratpartiet.

– Vi har tidigare blivit inbjudna men sedan ändrade de sig, säger Amelia Andersdotter.

Hon verkar inte jätteupprörd utan mest trött över detta faktum. Det är inte första gången partiet stängs ute.

4 maj fick de inte vara med i SVT:s partiledardebatt där EU var det stora diskussionsämnet. Trots att man är representerade i EU-parlamentet och dessutom är överlägset största partiet i Sverige på Facebook.

Varför ska man rösta på Piratpartiet i EU-valet?

– Därför att all internetpolitik är EU-politik. Därför ska man rösta på oss. Vi är det enda parti som tar de frågorna på allvar. Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) har ju tidigare sagt att det är okej om man inte röstar (LT:s snabbkoll visar att Reinfeldt inte sagt just detta utan att han har förståelse för ett lägre valdeltagande).

Vad har du lyckats driva genom under din tid i Bryssel?

– Vi kommer att få en upphovsrättsreform tack vare mig. Det är något som jag jobbat med.