Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi betalar för ingenting

Vi betalar sjukförsäkring för att ha möjlighet till ett fortsatt drägligt liv om något händer oss. Men vad händer om något händer? Vilken sits sitter du då i?

Jo, då är du helt plötsligt en behövande och det är inget vidare. Då är de fina ord vi fick höra om hur bra det fungerar bortglömda. Du får slåss med näbbar och klor för att kunna få ut något av det vi fick höra vi hade rätt till. Ett drägligt liv?

Då jag fick min hela, ej tidsbegränsade sjukersättning, så lovade bland annat försäkringskassan att min ersättning skulle följa löneutvecklingen, men det har den ju inte gjort. Då fick ersättningen skulle jag förlora cirka 1 500 kronor per månad.

I dag förlorar jag upp till 5 000 om jag har räknat rätt. Så mycket var det löftet värt.

Sen får vi inte glömma oviljan hos olika myndigheter att berätta för oss om våra rättigheter.

Skyldigheterna blir något helt annat.

Så vad betalar vi för hos försäkringsbolag och andra? Kan det vara till höga chefers bonusar, representation och personalfester? Någonstans har skyddsnätet vi betalat till gått över styr. Samma gäller även för gamla och arbetslösa. Där snålas det, där sparas det för att betala annat för våra pengar.

Ska det vara så här? Är det verkligen meningen att det vi betalar ska ätas upp av en ständigt ökande administration, till fler och fler chefer, höga tjänstemän (som verkar se det som sin stora uppgift att trycka ner folket) och till politiker som medvetet stjäl våra pengar?

Micke G

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel