Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi behöver Närvården

Enligt uppgifter i media ser Nya Närvården i Hammerdal ut att kunna bli offer för förändringar i hälsovalets ersättningssystem. Landstingspolitikern Anne-Marie Johansson säger i LT 18 oktober att detta vore tråkigt men att landstinget i så fall ha fortsatt patientansvar.

På frågan om hur det skulle gå till svarar hon att det finns flera alternativ: Filialer, mobila enheter och distriktssköterskemottagning.

Alternativet med en hälsocentral med fast personal ger hon däremot inte, vilket är anmärkningsvärt.

Vår gamla hälsocentral blev för några år sedan nedgraderad till distriktssköterskemottagning. Filial verkar osäkert med tanke på tidigare svårigheter att rekrytera personal. En PR-kampanj för att införa en mobil enhet möttes av massiva protester och fick skrinläggas. Med andra ord ser inte alternativen lovande ut.

Ett noga genomtänkt ersättningssystem borde inte hota ett väl fungerande mindre vårdbolags verksamhet. Konkurrensneutralitet torde vara omöjligt att uppnå.

Man kan bara hoppas att NVV, ett företag med hög kompetens, omvittnat omtyckt och med hjärtat på rätta stället, inte tvingas ge upp sitt arbete i Hammerdal. Vi behöver dem. De ger oss trygghet.

Listad hos NVV, Hammerdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel